SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

Välkommen till Tygelsjö IK herrar!

Säsongen 2024 spelar vi i Division 6 Sydvästra B.

Under vårsäsongen tränar vi, om inte annat anges enligt följande:

  • tisdagar 20:00 - 21:30
  • torsdagar 20:00 - 21:30

Inför den nya säsongen har vi en hel del saker på gång, så se till att hålla utkik här på sidan så ni inte missar några spännande nyheter!

Referat: Limhamn FC - Tygelsjö IK
Skönsång på Limhamns IP
2024-06-03 08:57

Det bjöds på strålande väder i söndags när Tygelsjö IKs spelare, ledare och supporterskara intog Limhamns IP i söndags. Idrottsplatsen formligen badade i sol och enda stället där man kunde finna lite svalka var på läktaren men där höll Tygelsjös hejarklack temperaturen uppe hela matchen igenom med värmande skönsång.


Den varma temperaturen inbjöd dock inte till något högt tempo vilket hämmade oss rejält under matchens första tredjedel. Vi skapar ett par lägen i matchens inledning som bör resultera i minst ett mål och vi får ett mål, lite tveksamt men mest troligt korrekt, bortdömt men spelmässigt övertygar vi inte och vårt låga bolltempo gör det lätt för motståndarna att ligga rätt i positionerna. Detta ledde till att vår frustration ökade och vi tog några onödiga och opolerade gula kort.
Efter att Limhamns FC haft ett läge som var otäckt nära att resultera i ett baklängesmål för oss lyckas vi höja intensiteten något och stångar in ledningsmålet med tio minuter kvar till den svalkande halvtidsvilan.


Till den andra halvleken kommer vi ut med ett större lugn men också lite bättre energi. Vi rullar boll lite snabbare, tar lite fler löpningar för att skapa ytor åt varandra och kommer runt på kanterna lite oftare. Det leder till att vi kan utöka ledningen till tvånoll och borde nog ha ytterligare ett mål i protokollet men det blev på något sätt bortdömt. Till slut var det två trötta lag som rätt nöjda hörde hur domaren blåste av tillställningen och spelarna kunde fira segern tillsammans med supportrarna.


Nu ser vi till att få i oss ordentligt med Resorb och laddar om batterierna inför vårsäsongens avslutande tre veckor.

 

Limhamns FC - Tygelsjö IK 0-2 (0-1)
Linus Sandell - Timmy Freij, Rami Soliman, Tobias Pålsson - Emil Bjurgren, Oliver Adolfsson - William Oxenby, Philip Dönnes, Simon Hansen - Elmer Karlsson, Felix Burtus
Albin Peters, Oliver Fröjd, Jack Olofsson

 

0-1 William Oxenby
0-2 Jack Olofsson

 

Varningar: Felix Burtus, Timmy Freij, William Oxenby, Emil Bjurgren

Referat: Tygelsjö IK - FC Möjligheten
Säker hemmavinst
2024-05-27 14:40

Efter mittiveckanomgångens enerverande förlust mot Oxie på bortagräs hade vi så möjlighet att omgående studsa tillbaka i och med lördagens hemmamatch mot FC Möjligheten.


Innan matchen snackar vi om vikten att vi faktiskt börjar sätta våra chanser, eller i alla fall ger oss själva möjligheten att sätta våra chanser och visst verkade det som att grabbarna tog det till sig.
Det dröjde nämligen inte längre än tjugo sekunder innan bollen låg i nätmaskorna bakom motståndarmålvakten och årets snabbaste tygelsjömål hitills var ett faktum.
Ledningen höll sig dock bara i några minuter innan vi kvitterat matchen åt våra motståndare genom ett smått overkligt självmål.
Vi hängde dock inte läpp speciellt länge utan tio minuter senare var vi uppe i en tvåmålsledning och när domaren blåste till pausvila ledde vi matchen med 6-1.

 

Vi gör en hel del byten till andra halvlek men fortsätter att dominera spelet. Vi gör ytterligare två mål, segersiffrorna skrivs till 8-1 och vi inkasserar vår första trepoängare sedan den 5 maj.
Vi tackar motståndarna, domarna, publiken och den härliga klacken för en trevlig tillställning och nu ser vi fram emot veckans träningar och bortamatchen mot Limhamns FC.

 

Tygelsjö IK - FC Möjligheten 8-1 (6-1)
Linus Sandell - Emil Bjurgren, Rami Soliman, Timmy Freij - Oliver Adolfsson, Elis Ingvarsson - William Oxenby, Philip Dönnes, Dexter Wiahl - Elmer Karlsson, Felix Burtus
Max Äng Lindell, Simon Hansen, Oliver Fröjd, Jack Olofsson

 

1-0 Felix Burtus
1-1 FC Möjligheten
2-1 William Oxenby
3-1 Felix Burtus
4-1 William Oxenby
5-1 Philip Dönnes
6-1 Philip Dönnes
7-1 Philip Dönnes
8-1 Simon Hansen

 

Varning: Elis Ingvarsson

Referat: Oxie SK - Tygelsjö IK
Nollade mot Oxie
2024-05-24 09:08

Säsongens första gräsmatch, en torsdagsbortamatch i Oxie, föregicks av veckans första regnfall och man kunde på förhand räkna ut att matchen skulle spelas på en tungsprungen plan.
Våra motståndare i Oxie SK har, precis som vi, inlett seriespelet bra resultatmässigt sett och var obesegrade inför matchen mot oss. Själva kom vi från en mycket bra krigarinsats från förra veckan och kände att vi kom till matchen med bra momentum.

 

Matchen inleds i ett ganska högt tempo och man ser snart att det är två taggade lag för det är grinigt redan från start. Vi skapar en riktigt bra målchans där vi borde tagit ledningen redan efter fem minuter och några minuter senare får Oxie ett liknande läge där de borde tagit ledningen.
Det dröjer dock inte längre än till den femtonde matchminuten innan hemmalaget tar ledningen på ett anfall där vi inte lyckas räkna rätt i försvarsspelet. Matchen fortsätter på samma sätt och om man vill generalisera så kan man säga att det var två lag med bra anfallsspel men sämre försvarsspel.
Cirka tio minuter senare kommer vi till ett ännu bättre läge men träffar inte mål denna gången heller. Istället är det Oxie som utökar sin ledning på ett mål som kommer till på ungefär samma sätt som deras första mål. Vi avslutar halvleken frustrerat och det känns som att halvtidsvilan kommer lägligt.

 

Under halvtidspausen sammanfattar vi och lägger vad som varit bakom oss, justerar lite i positionerna och ser sedan framåt mot nya möjligheter i den andra halvleken.

Vi kommer ut till halvleken mycket mer organiserat och stänger mer effektivt ytor för motståndarna. Inom loppet av halvlekens första tio minuter kommer vi till två bra lägen där vi borde gjort minst ett mål men att missa målchanser verkar vara mantrat för dagen.

Under halvleken har Oxie egentligen bara ett läge där de borde gjort mål och det får vi nog erkänna var på matchens snyggaste anfall. Sedan får de lite halvlägen på kontringar när vi trycker på på slutet men närmare än så kommer inget av lagen.

Halvleken slutar mållöst med gnälligt och i matchens slutskede delas det ut varningar till höger och vänster, mest till vänster vilket alltså var åt det håll Oxies bänk var. Eller höger, beroende från vilket håll man tittar!

 

Sammanfattningsvis så höjer vi oss rejält i andra halvleken även om det är i den första där vi skapar flest chanser.
Nu har vi en full dag på oss att bryta ihop och komma igen, slicka såren och mobilisera nya krafter innan hemmamatchen mot FC Möjligheten på lördag.

 

Oxie SK - Tygelsjö IK 2-0 (2-0)
Linus Sandell - Timmy Freij, Emil Bjurgren, Rami Soliman, Simon Hansen - Jack Olofsson, Oliver Adolfsson, Dexter Wiahl, Philip Dönnes, William Oxenby - Elmer Karlsson
Max Äng Lindell, Elis Ingvarsson, Oliver Fröjd, Felix Burtus

 

1-0 Oxie

2-0 Oxie

 

Varningar: Dexter Wiahl, Philip Dönnes

Referat: Tygelsjö IK - Hyllie IK 
Delad pott mot Hyllie
2024-05-20 14:47

Efter en sen kvittering på straff blev det delad pott i hemmamatchen mot serieledarna Hyllie IK. Ett rättvist resultat sett till matchbilden och ett styrkebesked att vi reser oss på nio.

 

Föreberedelserna inför matchen var inte optimala då det var glest med spelare på träningarna under veckan och skador, sjukdomar och jobb gjorde att vi kom till spel med tretton spelare plus en som vi helst inte ville använda oss av då han fortfarande dras med sviterna av en överansträngd baksida.

 

Under matchens första tjugo minuter ser vi lite väl långa ut i laget vilket leder till att motståndarnas spelfördelare får lite stora ytor att arbeta på. Det är också han som efter cirka kvarten spelad både sätter igång och avslutar den snabba omställning som ger Hyllie ledningen i matchen.
Efter detta blir vi lite mer kompakta i lagdelarna vilket gör att ytorna krymper och frustrationen ökar för motståndarna. Det ges och det tas i närkamperna, det gnabbas både på och på sidan av planen och man märker att det är en toppmatch som inget av lagen vill förlora.
Vi börjar nu vinna bollen lite högre upp i banan och kommer till några halvdana lägen som vi dock inte kan förvalta. Med halvtimmen spelad slår Timmy ett tidigt inlägg som William skarvar i mål och matchen är därmed utjämnad. Kvarten som följer blir ganska intensiv med många avblåsningar och en del gula kort innan domaren lättat kan blåsa för halvtidsvila.

 

Andra halvleken fortsätter som den första avslutades men efter tio minuter rinner Hyllie igenom centralt och kan ta ledningen med tvåett.
Trots underläge och uppförsbacke hänger vi inte läpp utan fortsätter vinna dueller men skapar inte så mycket mer än halvchanser.
Vi byter trötta ben och huvuden mot pigga och fortsätter kämpa på. Med lite mindre än tio minuter kvar att spela åker Hyllie på en utvisning och vi bli ännu mer framtunga. På övertid får vi en frispark i riktigt farligt läge som vi dock inte kan förvalta och där kändes det som att det var sista chansen. Men vi lyckas skapa en chans till och i efterdyningarna av den får vi en straff på en eftersläng. Den efterföljande straffen sätts säkert i mål av Philip och sedan blåser domaren av matchen.
Det var rätt upprört från motståndarhåll vilket man iochförsig kan förstå då man tappat segern på övertid men sett till matchbilden var det ett rättvist resultat och framförallt ett rejält styrkebesked att vi reser oss när alla redan trodde att vi var uträknade.

 

Foton från matchen hittar ni här: Bildgalleri

 

Tygelsjö IK - Hyllie IK 2-2 (1-1)
Linus Sandell - Timmy Freij, Rami Soliman, Emil Bjurgren, Simon Hansen - Oliver Adolfsson, Dexter Wiahl, Philip Dönnes - William Oxenby, Elmer Karlsson, Jack Olofsson
Max Äng Lindell, Tobias Pålsson, Oliver Fröjd

 

0-1 Hyllie IK
1-1 William Oxenby
1-2 Hyllie IK
2-2 Philip Dönnes (straff)

 

Varningar: Jack Olofsson, William Oxenby, Philip Dönnes, Timmy Freij, Oliver Fröjd

Referat: KSF Srbija Malmö - Tygelsjö IK
Torsk på Lindeborg
2024-05-13 10:49

Trots att solen gassade och lämnade stoppljusröda avtryck på våra ansikten var det inget värmande spel att rapportera hem om från Lindeborgs IP där vi i söndags mötte toppkonkurrenten KSF Srbija.


Redan på uppvärmningen kunde man urskönja att tändningen inte riktigt var på topp och det är ett måste när man möter lag som om inte annat har ett rejält krigarhjärta.
Detta återspeglades också i matchinledningen då vi inte gick upp i rygg på våra motståndare, inte vann närkamper och framförallt inte var i de positioner vi ska vara i när vi själva hade boll. Som en konsekvens på detta kändes det farligt varje gång Srbija skapade fasta situationer, som efter tio minuter när man nickade i ribban på en hörna eller fyra minuter senare då Srbija gjorde ettnoll, också det på en hörna.
Baklängesmålet fungerar tyvärr inte som någon väckarklocka för oss och efter en halvtimme utökar motståndarna sin ledning på en frispark. 
Några minuter innan halvtidsvilan lyckas vi trycka in en reducering och där och då kändes det som att vi kanske kunde resa oss i andra halvleken.

 

Vi inleder den andra halvleken med aningen mer tro och energi men kommer snabbt ner på jorden igen när vi ger motståndarna en straff efter cirka tio minuter. Linus gör en mycket fin räddning men linjedomaren tycker att han lämnat mållinjen för tidigt och på den andra chansen utökar Srbija till tre-ett.
Frustrationen blir större och större både på planen och på bänken, vilket inte gynnar oss det minsta, och vi kommer längre och längre ifrån vår spelidé ju längre matchen lider.
I matchens döende minuter lyckas vi trycka in en reducering till två-tre men närmre än så kommer vi inte. Seriespelets första förlust är ett faktum och vi är inte i närheten av att vinna matchen.

 

Nu väntar en ganska matchintensiv period. Då måste alla, spelare som ledare, måste titta sig i spegeln, ta sig i kragen och göra sitt på träning och match för att vända skutan i rätt riktning inför de kommande matcherna mot Hyllie och Oxie. Först och främst handlar det om att vara där, både fysiskt och mentalt. Är man inte det blir det svårt att vinna fotbollsmatcher.

 

Foton från matchen hittar ni här: Bildgalleri

 

KSF Srbija - Tygelsjö IK 3-2 (2-1)
Linus Sandell - William Oxenby, Emil Bjurgren, Timmy Freij, Simon Hansen - Oliver Adolfsson, Dexter Wiahl, Philip Dönnes - Felix Burtus, Elmer Karlsson, Jack Olofsson
Rami Soliman, Elis Ingvarsson, Oliver Fröjd


1-0 Srbija
2-0 Srbija
2-1 Felix Burtus
3-1 Srbija (straff)
3-2 Dexter Wiahl

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/6 14:00
0 - 2  
Lör 25/5 13:00
8 - 1  
Tor 23/5 18:30
2 - 0  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
Sön 12/5 13:30
3 - 2  
Sön 5/5 13:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollsektionen, 07/07 19:39 
Fotbollsektionen, 15/05 10:59 
Fotbollsektionen, 03/03 11:59 
Fotbollsektionen, 29/10 22:25 
Nyheter från föreningen
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners