SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tygelsjö IK
Fotboll

Välkomna till Tygelsjö IK Fotboll/Boll & lek

Vi bedriver sedan 2013 fotboll samt Boll & Lek (för de lite yngre barnen). 

 
Vi har idag knappt 300 aktiva barn och växande i åldrarna 4-13 år inom fotboll och Boll&Lek. Främsta målet med vår verksamhet är att barnen ska ha roligt med boll och att alla ska känna sig välkomna att träna och spela med oss. 

För de som vill spela matcher, så deltar vi i diverse cuper under året samt våra 8-13 åringar deltar i skåneserier. 
 
Verksamheten bedriver vi i huvudsak på Pilbäcks IP (nya konstgräsplanen från och med oktober 2016) för våra barn från 6-7 år och uppåt. Boll&Lek kör vi i Tygelsjö nya sporthall samt delvis på Pilbäcks IP. 
 
Varmt välkommen att komma och träna med oss. För kontakt, kom ner och besök oss på någon av våra träningar eller kontakta någon av våra ledare. 
 
 
Skärpta restriktioner
2020-10-29 22:25
Skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne

I tisdags beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i Region Skåne fram till och med den 17 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat om skärpta allmänna råd som gäller omedelbart och i vart fall fram till och med den 17 november. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:

·        Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.

·        Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.

·        Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra), där särskilda protokoll tillämpas.

Uppskjutna matcher

SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra).
Detta gäller:

·        Kvalet till division 2, omgång 2

·        P19 Allsvenskan Södra Fortsättningsserie A och B

·        P17 Allsvenskan Södra Fortsättningsserie A och B

·        P17 och P19 finaler

·        Kval till P19 Allsvenskan Grupp 2

·        Ligacupen P16, P17 och P19

·        Distriktsungdomsturneringen Cup Kommunal Grupp H

·        Distriktsungdomsturneringen pojkar Grupp H

·        Division 1 Futsal, herr Västra Götaland

·        Regionala Futsalligan Götaland

·        Skånes kval till P17 division 1

·        Skånes kval till P19 division 1

·        Division 1 Futsal damer, Skåne

·        Division 2 Futsal herrar, Skåne

·        P15 Futsal, Skåne


Not: Svenska Spel F19 – Slutspel kommer att genomföras men utan FC Rosengårds deltagande.

Berörda föreningar i ovanstående tävlingar kommer att kontaktas och få mer information från SvFF och Skånes FF.

Läsvärt: Barnfotboll och vuxnas beteende - Skånes FF
2015-03-14 12:02
Hej, 

Vi uppmanar till läsning av Skånes FF artikel som handlar om barns fotboll och vuxnas beteende i sammanhanget, klicka här för läsning.

De nio budorden som står längst ned på första sidan är alla viktiga att tänka på som föräldrar och ledare och viktiga för vår verksamhet i TVKIK Fotboll. 
Vi upplever att det fungerar väldigt bra idag och hoppas att vi alla kan fortsätta i samma anda framöver. 

Mvh TVK IK Fotboll

   
Nyheter från våra lag
Fotboll Herrar, 01/07 08:56 
Fotboll Herrar, 19/06 17:30 
Fotboll Herrar, 13/06 17:35 
Fotboll Herrar, 08/06 23:09 
Fotboll - Pojkar 2008, 21/04 11:32 
Nyheter från föreningen
Tygelsjö IK, 13/10 22:32 
Tygelsjö IK, 30/09 10:00 
Tygelsjö IK, 21/09 10:00 
Tygelsjö IK, 01/07 08:52 
Tygelsjö IK, 19/06 17:28 
Tygelsjö IK, 13/06 17:32 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners