SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tygelsjö IK
Fotboll

Välkomna till Tygelsjö IK Fotboll/Boll & lek

Vi bedriver sedan 2013 fotboll samt Boll & Lek (för de lite yngre barnen). 

 
Vi har idag knappt 400 aktiva barn och växande i åldrarna 4-13 år inom fotboll och Boll&Lek. Främsta målet med vår verksamhet är att barnen ska ha roligt med boll och att alla ska känna sig välkomna att träna och spela med oss. 

För de som vill spela matcher, så deltar vi i diverse cuper under året samt våra 8-13 åringar deltar i skåneserier. 
 
Verksamheten bedriver vi i huvudsak på Pilbäcks IP (nya konstgräsplanen från och med oktober 2016) för våra barn från 6-7 år och uppåt. Boll&Lek kör vi i Tygelsjö nya sporthall samt delvis på Pilbäcks IP. 
 
Varmt välkommen att komma och träna med oss. För kontakt, kom ner och besök oss på någon av våra träningar eller kontakta någon av våra ledare. 
 
 
Ledarträff och spelplan 28/4
2022-05-15 10:59

28 april 2022 arrangerades årets ledarträff för fotbollstränarna i Tygelsjö IK!

 

En tradition där vi möts mellan våra fotbollslag och utbyter ideer, tips och kontakter.

 

Helt enkelt utbyte av erfarenheter så att vi inte behöver uppfinna hjulet i varje åldersgrupp samt lyfta utmaningar som vi ser framför oss.

 

Några av frågorna vi diskuterade var:

  • Hur gör man med Fogis?
  • Vem bokar vad?
  • Antal träningar i veckan?
  • Värdegrunder, hur jobbar vi med det?
  • Samarbeten över grupperna?
  • Träningsläger och cuper
  • Sommarträning?
  • Knäkontroll?
  • Mentorskap

 

Vi njöt av en god middag på Lilla Oliven och fick dessutom besök av klubbens idrottskonsulent från RF SISU, Marina, som introducerade Spelplanen (se bild) till alla ledare. Ett pedagogiskt verktyg som vi kan implementera i våra lag framöver. Spelplanen är helt enkelt en stor taktiktavla som rullas ut på marken och innehåller stora pjäser som fungerar som spelare på taktiktavlan för att visa olika spelövningar och system. Detta hjälper barn och ungdomar att lättare förstå vad tränare menar när de visar anfallsspel så väl som försvarsspel. Dessutom är detta verktyg klockrent för att låta barnen själva få diskutera någon spelövning eller hur de vill spela i en match.

 

Vi har fått en sådan till fotbollen, så vill du låna denna och lära dig mera. Kontakta oss på tygelsjoik@outlook.com

 

Marina berättade även om lärgrupper och folkbildning. Vilket kan kort summeras som alla tillfällen när vi är minst tre personer som diskuterar och lär ut kunskaper till varandra, det är folkbildning och en lärgrupp. Varför är detta viktigt? Jo, alla sådana tillfällen kan rapporteras in till klubben/förbundet och genererar sedan möjligheter till gratis resurser i form av ta in föreläsningar, material, eller till och med bjuda på mat till våra lag.

 

Varje gång man pratar taktik på en träning och match kan tex räknas som en lärgrupp. Eller när vi i olika sammanhang pratar om olika lösningar eller förslag på förbättring internt i ett lag eller mellan olika grupper i klubben.

 

För mer info, kontakta Jakob på kansliet - tygelsjoik@outlook.com

 

25% på Nike fotbollsskor
2022-03-03 11:59

Vi har nu fått in en digital kupong som Stadium vill erbjuda Tygelsjös medlemmar för att köpa fotbollsskor via stadium.se eller i Stadiumbutik fram till 31 maj.
 
Erbjudandet gäller på www.stadium.se och i Stadiumbutik. Vi får hela 25% på fotbollsskor från Nike. 

 

Ange rabattkod: NIKEKLUBBSS22

 

PS. Du vet väl om att alla inköp du gör via Stadium kan inkassera en peng till oss. Registrera dig och läs mer på https://www.stadium.se/teamsales

Skärpta restriktioner
2020-10-29 22:25
Skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne

I tisdags beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i Region Skåne fram till och med den 17 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat om skärpta allmänna råd som gäller omedelbart och i vart fall fram till och med den 17 november. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:

·        Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.

·        Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.

·        Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra), där särskilda protokoll tillämpas.

Uppskjutna matcher

SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra).
Detta gäller:

·        Kvalet till division 2, omgång 2

·        P19 Allsvenskan Södra Fortsättningsserie A och B

·        P17 Allsvenskan Södra Fortsättningsserie A och B

·        P17 och P19 finaler

·        Kval till P19 Allsvenskan Grupp 2

·        Ligacupen P16, P17 och P19

·        Distriktsungdomsturneringen Cup Kommunal Grupp H

·        Distriktsungdomsturneringen pojkar Grupp H

·        Division 1 Futsal, herr Västra Götaland

·        Regionala Futsalligan Götaland

·        Skånes kval till P17 division 1

·        Skånes kval till P19 division 1

·        Division 1 Futsal damer, Skåne

·        Division 2 Futsal herrar, Skåne

·        P15 Futsal, Skåne


Not: Svenska Spel F19 – Slutspel kommer att genomföras men utan FC Rosengårds deltagande.

Berörda föreningar i ovanstående tävlingar kommer att kontaktas och få mer information från SvFF och Skånes FF.

Läsvärt: Barnfotboll och vuxnas beteende - Skånes FF
2015-03-14 12:02
Hej, 

Vi uppmanar till läsning av Skånes FF artikel som handlar om barns fotboll och vuxnas beteende i sammanhanget, klicka här för läsning.

De nio budorden som står längst ned på första sidan är alla viktiga att tänka på som föräldrar och ledare och viktiga för vår verksamhet i TVKIK Fotboll. 
Vi upplever att det fungerar väldigt bra idag och hoppas att vi alla kan fortsätta i samma anda framöver. 

Mvh TVK IK Fotboll

   
Nyheter från våra lag
Boll & Lek - Barn 2018, 17/11 22:52 
Fotboll Herrar, 01/07 08:56 
Fotboll Herrar, 19/06 17:30 
Fotboll Herrar, 13/06 17:35 
Fotboll Herrar, 08/06 23:09 
Fotboll Herrar, 18/11 08:14 
Nyheter från föreningen
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners