SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll

Ledarträff och spelplan 28/4
2022-05-15 10:59

28 april 2022 arrangerades årets ledarträff för fotbollstränarna i Tygelsjö IK!

 

En tradition där vi möts mellan våra fotbollslag och utbyter ideer, tips och kontakter.

 

Helt enkelt utbyte av erfarenheter så att vi inte behöver uppfinna hjulet i varje åldersgrupp samt lyfta utmaningar som vi ser framför oss.

 

Några av frågorna vi diskuterade var:

  • Hur gör man med Fogis?
  • Vem bokar vad?
  • Antal träningar i veckan?
  • Värdegrunder, hur jobbar vi med det?
  • Samarbeten över grupperna?
  • Träningsläger och cuper
  • Sommarträning?
  • Knäkontroll?
  • Mentorskap

 

Vi njöt av en god middag på Lilla Oliven och fick dessutom besök av klubbens idrottskonsulent från RF SISU, Marina, som introducerade Spelplanen (se bild) till alla ledare. Ett pedagogiskt verktyg som vi kan implementera i våra lag framöver. Spelplanen är helt enkelt en stor taktiktavla som rullas ut på marken och innehåller stora pjäser som fungerar som spelare på taktiktavlan för att visa olika spelövningar och system. Detta hjälper barn och ungdomar att lättare förstå vad tränare menar när de visar anfallsspel så väl som försvarsspel. Dessutom är detta verktyg klockrent för att låta barnen själva få diskutera någon spelövning eller hur de vill spela i en match.

 

Vi har fått en sådan till fotbollen, så vill du låna denna och lära dig mera. Kontakta oss på tygelsjoik@outlook.com

 

Marina berättade även om lärgrupper och folkbildning. Vilket kan kort summeras som alla tillfällen när vi är minst tre personer som diskuterar och lär ut kunskaper till varandra, det är folkbildning och en lärgrupp. Varför är detta viktigt? Jo, alla sådana tillfällen kan rapporteras in till klubben/förbundet och genererar sedan möjligheter till gratis resurser i form av ta in föreläsningar, material, eller till och med bjuda på mat till våra lag.

 

Varje gång man pratar taktik på en träning och match kan tex räknas som en lärgrupp. Eller när vi i olika sammanhang pratar om olika lösningar eller förslag på förbättring internt i ett lag eller mellan olika grupper i klubben.

 

För mer info, kontakta Jakob på kansliet - tygelsjoik@outlook.com

 

 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners