SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

Lunds BK Krubban
2 - 5
Tygelsjö IK
Lunds BK Krubban2 - 5Tygelsjö IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 juni, 11:00
Plats:Klostergårdens IP, centrumplan
Tävling:
Matchnummer: 130169077
Samling:09:45, Klostergårdens IP, Lund
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot LBK Krubban i Lund.

Svara på kallelsen med en gång men vi räknar med att alla kallade kan spela.

Se till så att alla har skjuts till och från Lund.

Samling på Klostergårdens IP 09:45
Avspark kl 11:00
Mot semester med tre poäng i baggaget
2024-06-24 11:12

För vårsäsongens avslutande match stod Lunds BK Krubban för ett högklassigt värdskap på Klostergårdens IPs Centrumplan vars konstgräs och faciliteter håller mycket hög klass.
Det bidrog nog till att kvalitén på uppvärmningen var bättre än vanligt och vi tog sedan med oss den positiva energin in i matchen.


Redan efter fem minuter tar vi ledningen när en perfekt slagen frispark snyggt nickas i mål. Vi spelar med stor rörlighet och snabbt passningsspel och många spelare deltar i det offensiva spelet, ibland kanske för många för Krubban är farliga i sina omställningar.

Och efter kvarten spelad utjämnar de matchen med ett straffmål.

Vi replikerar dock snabbt och tar tre minuter senare ledningen på ett riktigt snyggt mål som avslutar ett klapp-klapp-spel genom det centrala motståndarförsvaret.

Tio minuter senare utökar vi ledningen ytterligare på en vältajmad djupledslöpnig. Vi fortsätter visa upp ett vägvinnande kortpassningsspel som möjliggörs genom att vi har stor rörlighet och rotation på mittfältet samt att vi håller bra bredd och kommer runt på kanterna. Trots det skapar Krubban ytterligare några farligheter, främst på kontringar, som vår målvakt dock avvärjer. Även vi har möjlighet till fler mål då vi har två bollar i stolpen men vi går till halvtidsvila med en treett-ledning.

Nöjda spelare och ledare kunde i omklädningsrummet konstatera att vi just genomfört en av säsongens absolut bästa halvlekar offensivt men det nu gällde att inte vara nöjda utan rida vidare på framgångsvågen och inte släppa in motståndarna i matchen igen.

 

Vi inleder andra halvleken som vi inledde den första och trycker snabbt in ytterligare ett mål. Vi fortsätter ösa på framåt och blir ibland lite väl anfallsglada och låter motståndarna kontra på oss.

Krubban får välförtjänt in ett reduceringsmål och har något ytterligare läge till reducering men samtidigt fortsätter vi skapa lägen som vi inte omsätter.

Med tio minuter kvar att spela dödar vi matchen då vi konverterar en hörna som nog inte borde ha varit hörna. I och med målet slocknar motståndarnas hopp och under återstoden av matchen skapar vi en del chanser som vi nog borde ha gjort minst ett mål till på men slutresultatet stannar vid femtvå till oss.

 

Vinsten innebär att vi nu kan gå på semester med tre poäng i baggaget vilket innebär att vi parkerar på en tredjeplats i tabellen.

Vi har nu träningsledigt fram till den 25 juli och nästa seriematch spelas den 9 augusti hemma mot Arlöv.
Fram till dess vill vi i Tygelsjö IKs herrlag önska alla en riktigt skön sommar!

 

Lunds BK Krubban - Tygelsjö IK 2-5 (1-3)

Linus Sandell - Simon Hansen, Emil Bjurgren, Tobias Pålsson - Sebastian Wall-Horgen, Oliver Adolfsson - William Oxenby, Axel Junert, Oliver Fröjd - Elmer Karlsson, Felix Burtus
Albin Peters, Colin Rayes, Gustav Nylander

 

0-1 Sebastian Wall-Horgen
1-1 LBK Krubban (straff)
1-2 Elmer Karlsson
1-3 Elmer Karlsson
1-4 Sebastian Wall-Horgen
2-4 LBK Krubban
2-5 Felix Burtus

 

Utvisning: Axel Junert (2 varningar)
Varningar: Emil Bjurgren


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 23/6 11:00
2 - 5  
Tor 20/6 19:00
1 - 0  
Sön 2/6 14:00
0 - 2  
Lör 25/5 13:00
8 - 1  
Tor 23/5 18:30
2 - 0  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners