SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

Tygelsjö IK
1 - 0
KSF Makedonija
Tygelsjö IK1 - 0KSF Makedonija

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 20 juni, 19:00
Plats:Pilbäcks IP
Tävling:
Matchnummer: 130169063
Samling:17:45
Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot KSF Makedonija.

Svara på kallelsen med en gång men vi räknar med att alla kallade kan spela.

Samling 17:45
Avspark kl 19:00
Skön seger mot Makedonija
2024-06-22 09:06

På torsdagen innan midsommarafton spelades så matchen mot KSF Makedonija som ursprungligen skulle spelats två veckor tidigare.
Förutstättningarna inför matchen var inte helt optimala. Vi hade flera spelare avstängda och till det tillkom skador, sjukdom och jobbresor men trots det lyckades vi till slut mönstra en trupp på fjorton ståtliga krigare. Så rent krasst hade det nog varit bättre för oss om vi spelat matchen på ursprungsdatumet.

 

I första halvleken är det väl vi som tar tag i taktpinnen och skapar ganska snart några embryon till farligheter. Vi har dock inte kylan att till fullo tro på vår egen förmåga vilket resulterar i att vi ger bort bollen mer än önskvärt. Under resten av halvleken skapar vi fortsatt en hel del utan att hota och de gånger vi hotar är vi offside. Motståndarna har några stora pjäser som vinner närkamperna och det identifieras i halvtid som en förbättringspunkt.

 

I andra halvlekens inledning är det faktiskt Makedonija som tar tag i taktpinnen och backlinjen och målvakts-Linus får jobba för att freda målet. Efter ett tag kommer vi in i matchen igen och skapar lägen som borde resulterat i ett eller två mål. När motståndarnas ork börjar tryta byter vi in fräscha ben och vi tar över matchbilden ännu mer. Med cirka tjugo minuter kvar att spela väljer Gustav att runda målvakten istället för att skjuta i stolpen och lägger in bollen i mål, vilket blir segermålet.

 

Vi vinner matchen ganska rättvist men stor eloge till Makedonija som står upp väl under hela matchen. För oss var det extra skönt att vi lyckades kriga oss till en seger trots att vi saknade så många spelare. Det värmer verkligen ett gammalt tränarhjärta!

Nu laddar vi om batterierna inför vårsäsongens sista match på söndag, borta mot Lunds BK Krubban.

 

Tygelsjö IK - KSF Makedonija 1-0 (0-0)
Linus Sandell - Simon Hansen, Dexter Wiahl, Tobias Pålsson - Sebastian Wall-Horgen, Oliver Adolfsson, Axel Junert, Elis Ingvarsson, Oliver Fröjd - Elmer Karlsson, Jack Olofsson
Albin Peters, Philip Dönnes, Gustav Nylander

 

1-0 Gustav Nylander

 

Varningar: Elis Ingvarsson, Jack Olofsson, Axel Junert, Philip Dönnes


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 23/6 11:00
2 - 5  
Tor 20/6 19:00
1 - 0  
Sön 2/6 14:00
0 - 2  
Lör 25/5 13:00
8 - 1  
Tor 23/5 18:30
2 - 0  
Lör 18/5 13:00
2 - 2  
 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners