SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

KSF Srbija Malmö
3 - 2
Tygelsjö IK
KSF Srbija Malmö3 - 2Tygelsjö IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 maj, 13:30
Plats:Lindeborgs IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130169034
Samling:12:15, Lindeborgs IP
Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Srbija på Lindeborgs IP.

Svara på kallelsen med en gång men vi räknar med att alla kallade kan spela.

Samling på Lindeborgs IP 12:15
Avspark kl 13:30

Vi spelar i vita tröjor, svarta shorts, vita strumpor.
Blått målvaktsställ
Torsk på Lindeborg
2024-05-13 10:49

Trots att solen gassade och lämnade stoppljusröda avtryck på våra ansikten var det inget värmande spel att rapportera hem om från Lindeborgs IP där vi i söndags mötte toppkonkurrenten KSF Srbija.


Redan på uppvärmningen kunde man urskönja att tändningen inte riktigt var på topp och det är ett måste när man möter lag som om inte annat har ett rejält krigarhjärta.
Detta återspeglades också i matchinledningen då vi inte gick upp i rygg på våra motståndare, inte vann närkamper och framförallt inte var i de positioner vi ska vara i när vi själva hade boll. Som en konsekvens på detta kändes det farligt varje gång Srbija skapade fasta situationer, som efter tio minuter när man nickade i ribban på en hörna eller fyra minuter senare då Srbija gjorde ettnoll, också det på en hörna.
Baklängesmålet fungerar tyvärr inte som någon väckarklocka för oss och efter en halvtimme utökar motståndarna sin ledning på en frispark. 
Några minuter innan halvtidsvilan lyckas vi trycka in en reducering och där och då kändes det som att vi kanske kunde resa oss i andra halvleken.

 

Vi inleder den andra halvleken med aningen mer tro och energi men kommer snabbt ner på jorden igen när vi ger motståndarna en straff efter cirka tio minuter. Linus gör en mycket fin räddning men linjedomaren tycker att han lämnat mållinjen för tidigt och på den andra chansen utökar Srbija till tre-ett.
Frustrationen blir större och större både på planen och på bänken, vilket inte gynnar oss det minsta, och vi kommer längre och längre ifrån vår spelidé ju längre matchen lider.
I matchens döende minuter lyckas vi trycka in en reducering till två-tre men närmre än så kommer vi inte. Seriespelets första förlust är ett faktum och vi är inte i närheten av att vinna matchen.

 

Nu väntar en ganska matchintensiv period. Då måste alla, spelare som ledare, måste titta sig i spegeln, ta sig i kragen och göra sitt på träning och match för att vända skutan i rätt riktning inför de kommande matcherna mot Hyllie och Oxie. Först och främst handlar det om att vara där, både fysiskt och mentalt. Är man inte det blir det svårt att vinna fotbollsmatcher.

 

Foton från matchen hittar ni här: Bildgalleri

 

KSF Srbija - Tygelsjö IK 3-2 (2-1)
Linus Sandell - William Oxenby, Emil Bjurgren, Timmy Freij, Simon Hansen - Oliver Adolfsson, Dexter Wiahl, Philip Dönnes - Felix Burtus, Elmer Karlsson, Jack Olofsson
Rami Soliman, Elis Ingvarsson, Oliver Fröjd


1-0 Srbija
2-0 Srbija
2-1 Felix Burtus
3-1 Srbija (straff)
3-2 Dexter Wiahl


<< Tillbaka

 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners