SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

Tygelsjö IK
1 - 0
Malmö United KF
Tygelsjö IK1 - 0Malmö United KF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 maj, 13:00
Plats:Pilbäcks IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130169030
Samling:11:45, Pilbäcks IP
Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot Malmö United.

Svara på kallelsen med en gång men vi räknar med att alla kallade kan spela.

Samling 11:45
Avspark kl 13:00

Vi spelar i vita tröjor, svarta shorts, vita strumpor
Vinst men inte mer mot Malmö United
2024-05-06 07:47

Tygelsjö IK gick segrande ur matchen mot Malmö United men det var verkligen inte något skönspel som bärgade de tre poängen. Om sanningen ska fram så gjorde sig motståndarna väl förtjänta av en poäng då de visade upp en större vilja än vad hemmaspelarna gjorde.

 

Lagom till avspark började det blåsa och regna och den som sett fram emot en skönspelad match i vårvärmande solsken fick tji. Det var inte bara hemmaspelarnas geist som blåste bort, utan även glöden i grillarna slocknade visst.

 

Första halvleken startar ganska lojt och avvaktande. Kanske inte så konstigt ur Malmö Uniteds perspektiv då de kom från en storförlust mot Arlöv men vi hade en tro och önskan att vi skulle ta tag i taktpinnen direkt från avspark men det hände inte.
Istället för att driva upp tempot, bidrog vi till att hålla det nere. Istället för att spela boll efter marken, slog vi den högt och långt. Istället för att arbeta tillsammans i enheter, jobbade vi isolerat en och en. Vi blev framtunga och baktunga på samma gång.
När vi så tog ledningen efter lite mindre än halvtimmen spelad, halvt om halvt till skänks, trodde vi nog att vi skulle höja oss men det blev det inte mycket av. Vi gick till halvtidsvila i ledningen, men mycket missnöjda med vår prestation.

 

I andra halvleken försöker vi lyfta oss och man kan se vissa embryon av bättre hjärta som hjärna men tyvärr alltför sporadiskt och vi faller ganska snart tillbaka i gamla synder. Ju längre motståndarna kände att de var med i matchen, desto mer mod och energi försökte motståndarnas ledarstab ingjuta i sina spelare. Det resulterar dock inte i alltför många farligheter och nog inte i en enda hundraprocentig målchans. Själva skapar vi en del halvchanser och är med lite mindre kritiska ögon sett kanske närmare att utöka vår ledning än vad Malmö United är att kvittera. 


Vi vinner matchen, kanske ganska rättvist om man tar på sig mindre kritiska glasögon, men vi är rätt missnöjda med prestationen.

Nu går vi in i en period om tre matcher då vi möter lag som liksom vi krigar i toppen av tabellen. Nästa vecka möter vi ett Srbija, på bortaplan, som nog är rejält revanschlustet efter förlusten i helgen mot Arlöv. Därefter har vi matcher mot Hyllie (hemma) och Oxie (borta) och till alla de tre matcherna gäller det nog att vi höjer oss flera snäpp jämfört med matchen mot Malmö United.

 

Foton från matchen hittar ni här: Bildgalleri

 

Tygelsjö IK - Malmö United 1-0 (1-0)
Linus Sandell - William Oxenby, Emil Bjurgren, Timmy Freij, Tobias Pålsson - Oliver Adolfsson, Philip Dönnes, Elmer Karlsson - Jack Olofsson, Felix Burtus, Simon Hansen
Max Äng Lindell, Rami Soliman, Oliver Fröjd

 

1-0 Philip Dönnes
Varningar: Emil Bjurgren, Felix Burtus, Simon Hansen


<< Tillbaka

 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners