SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TYGELSJÖ IK
Fotboll
Herrar

Tygelsjö IK (6)
3 - 2
Malmö United KF (6)
Tygelsjö IK (6)3 - 2Malmö United KF (6)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 februari, 11:00
Plats:Pilbäcks IP
Tävling:
Matchnummer: 137006055
Samling:09:45, Pilbäcks IP, omklädningsrummen
Aktivitetsinfo: Träningsmatch hemma mot Malmö United.

Svara på kallelsen med en gång men vi räknar med att alla kallade kan spela.

Samling 09:45
Avspark kl 11:00
Seger i hemmapremiären
2024-02-04 14:59

I säsongens första hemmamatch stod Malmö United KF för motståndet, ett lag som vi plötsligt hamnat i samma serie som efter att vi i sista stund flyttats från den södra till den sydvästra serien.

 

Återbud från ett par spelare med skador som hängde i sedan förra matchen gjorde att vi fick rotera en del spelares positioner jämfört med sist. Det kom en stadigt kraftig bris från Öresund vilket gjorde att de sju plusgraderna inte alls kändes speciellt behagliga.

 

Vi inledde matchen lite trevande både i positions- och passningsspelet. Men trots det fick vi en tidig ledning på straff av Elmer efter att han själv blivit överkörd med ryggen mot mål. Efter målet tog vi över matchbilden helt och kunde utöka ledningen både en och två gånger efter mål av Jack och Timmy. Vi hade ytterligare några lägen som även de borde ha resulterat i mål men gick till halvtidsvila med en trenoll-ledning.

 

I halvtid pratade vi om vikten att fortsätta ligga rätt i positionerna, ta rätt beslut och att vi behövde vara mer nogranna i vårt passningsspel. Under de inledande tjugo minuterna av den andra halvleken gjorde vi precis tvärtom. Vi låg konstant fel i våra positioner, hade ett bedrövligt passningsspel och visade upp ett brett register på konstiga beslut. Det betydde att motståndarna, som i stort sett bytt ut hela sin startelva i paus, fick ordentligt med luft under vingarna och kunde reducera två gånger om. I slutet av matchen lyckades vi stabilisera matchbilden lite och vi borde ha gjort åtminstone ett men kanske till och med två mål till.

 

Vi tackar motståndarna, domarna och publiken och laddar nu upp för en ny träningsvecka som avslutas med hemmamatch mot Limhamns FC nästa helg.

 

Foton från matchen hittar ni här: Bildgalleri

 

Tygelsjö IK - Malmö United KF 3-2 (3-0)
Edwin Johnsson - William Oxenby, Max Äng Lindell, Timmy Freij, Tobias Pålsson - Oliver Sigefjord, Oliver Adolfsson - Sebastian Wall Horgen,  Axel Junert, Jack Olofsson - Elmer Karlsson
Simon Hansen, Oliver Fröjd, Felix Burtus

1-0 Elmer Karlsson (straff)
2-0 Jack Olofsson
3-0 Timmy Freij
3-1 Malmö United
3-2 Malmö United


<< Tillbaka

 
 
Stöd DIN Förening
Tygelsjö IK Föreningskläder
Partners